Linoleum - Vinke Parket b.v.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Linoleum

Assortiment > Vloeren

Linoleum wordt veelal geleverd door Forbo met de merknaam Marmoleum. Dit marmoleum bestaat uit lijnolie van speciaal gekweekt vlas uit Canada. Houtmeel van Europese bomen. Hars getapt van Portugese pijnbomen. Jute uit India en Bangladesh. En zeer fijngemalen kalksteen. Alle Marmoleum vloeren zijn natuurlijke producten. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen den verwerkt volgens een milieuvriendelijk procédé. Eenmaal geïnstalleerd is Marmoleum hygiënisch en antistatisch. En na 25 tot 40 jaar gebruik volledig biologisch afbreekbaar.

Tegenwoordig zijn de vloeren voorzien van een extra slijtlaag waardoor het onderhoud beperkt blijft tot regelmatig dweilen met een cleaner en periodiek behandlen met een polish zoals Forbo Monel of Bona D509

De vloeren worden geheel verlijmd op een vlakke ondervloer, dit kan een geëgaliseerde dekvloer zijn of bijvoorbeeld een Smartfloor ondervloer waneer egaliseren niet mogelijk is.
De dikte loopt uiteen van 2,0 mm. voor huishoudelijk gebruik tot 2,5 voor projectmatig gebruik tot 3,2 mm. voor industrieel gebruik.


Het leggen van linoleumvloeren is vakwerk. Een goede stoffeerder is dan ook een vereiste om een perfect eindresultaat te verkrijgen. Met name het egaliseren moet perfect gebeuren om doortekenen van oneffenheden te voorkomen. Hoewel wij geen voorbeelden in de winkel hebben kunnen wij u prima voorzien van een schitterende linoleumvloer. Wij werken hiervoor samen met Spectrum vloeren b.v. te Dronten, zij beschikken over alle stalen en de vakmensen om deze vloeren vakkundig te installeren.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu